Het Symfonisch Blaas Orkest bestaat uit blazers en slagwerkers. Bij sommige muziekstukken en concerten is een aanvulling met een ander instrument nodig, bijvoorbeeld een piano of een contrabas.

In het orkest spelen dwarsfluiten, hobo’s, fagotten, es klarinet en a klarinet, bes klarinetten, bas klarinetten, altsaxen, tenorsaxen en bariton sax. Het koper bestaat uit hoorns, trompetten, bugels, trombones, euphoniums en bas tuba's, kortom heel veel verschillende blaasinstrumenten.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Leon Bosch.

De keuze van de muziek is heel breed. Soms zijn het klassieke stukken, gearrangeerd voor blaasorkest, ook kan het filmmuziek zijn of populaire songs. Natuurlijk zijn er ook stukken die specifiek voor een blaasorkest geschreven zijn. Voor de keuze van de muziekstukken is er een commissie, bestaande uit afgevaardigden van iedere groep instrumenten, die in samenspraak met de dirigent een repertoire vaststellen. 

Delen van het repertoire worden in drie tot vier concerten per jaar ten gehore gebracht. Voorbeelden van het repertoire van de laatste jaren kunnen hier gevonden worden.